Nyt cykel event fra Muskelsvindfonden testes i Aarhus

Jeg er så glad for min cykel!

– Jeg kommer hurtigt rundt omkring – Faktisk er jeg så vild med at cykle at jeg aldrig har haft en bil – endsige fået taget mig et kørekort. Jeg cykler hele året, alle de steder hen det giver mening. Min dreng på 7 år har allerede adopteret kulturen og har, siden han brød ud af cykel-anhænger-puppen sidste år, cyklet ved siden af mig, når vi skal nogen steder.

Så det er klart at den seneste tids tiltag for at gøre Aarhus midtby mere bilfri og mere cykelvenlig ræsonnerer rigtig godt med vores daglige transport rundt i byen.

For et par uger siden var vi så heldige at være med som testpiloter til Cyklo.

[wpv-view name=”relatedinstagramfeed”]

Cyklen i fokus

Cyklo er et nyt event-koncept fra Muskelsvindfonden som skulle testes om det fungerede i praksis. Konceptet omkring Cyklo er; bæredygtighed, livsglæde og fællesskab – med cyklen som midtpunkt.

Cyklo løb af stablen på en fantastisk sensommer lørdag i august, med en frodig Tangkrog som sin fysiske ramme.

Et hav af aktiviteter udsprang dagen igennem fra den lille midlertidige cykelby: Forskellige typer cykelløb, et cykelkarneval hvor alle de deltagende havde klædt sig selv og deres cykler ud, forskellige konkurrencer, ballondans på cykel og meget mere.

Når der ikke lige var gang i et løb eller anden aktivitet, dannende Cyklo rammerne om et afslappende miljø med lounge musik, mad- og drikke-boder og små hyggekroge under træerne hvor man kunne få lidt skygge for solen.

Dagen sluttede af med en Lysparade, hvilket skulle vise sig at blive Cyklos absolutte højdepunkt for os.

Alle gæster havde ved ankomst fået udleveret en lille blinkende LED diode, som kunne sættes fast på enten for- eller baghjul.

August havde fået lov til at få vores LED lyskæde sat på sin lille cykel – så den lignede et amerikansk juletræ; blinkede i alle regnbuens farver.

Klokken 21 gik starten og vi cyklede alle afsted. Det var en fantastisk følelse at cykle ud af strandvejen – midt på vejen – ingen biler – bare os – på bæredygtige hjul – med lys blinkende i alle mulige farver. Jeg kunne mærke på August at han også oplevede det specielle ved at køre her.

Et stykke inde i skoven gjorde vi holdt. Der blev serveret forfriskninger, sunget og klappet, og der var en stærk følelse af at være sammen om noget. I skovens buldermørke skabte de blinkende lygter et hav af farver. Nærmest som en flok lys-chirakader som hver især har deres farve og rytme, og tilsammen skaber en sitrende helhed.

Da vi cyklede tilbage af strandvejen var det blevet helt mørkt. I det fjerne kunne vi ane Tangkrogen som også stod oplyst, i et hav af farvet lys. Som en hær af cyklen-myrer nåede vi hjem til vores lystue, hvor Cyklo-festen fortsatte, men for os var det blevet tid til at tage hjem.

Det var en træt og lykkelig August der faldt omkuld den aften – hele hans værelse blinkede og lyste fra alle de fine LED dioder han havde fået samlet sig, fra de andre deltagere.

Hans sidste ord inden han faldt i søvn var: “far, hvornår er der cykel-fest igen?”, “Til næste år, håber jeg” mumlede jeg inden jeg selv faldt i søvn 🙂

 

Læs mere om cyklo eventet her: http://cyklo.dk/